Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Animata a hosté pro... letos již podruhé :-)

Gotica Nobile na Svatohorské ŠalmajiSkupina scénického historického tance Animata uspořádala letos v únoru své historicky první benefiční představení věnované na pomoc potřebným. Již 19. listopadu 2010 Animata zatančí podruhé, tentokráte pro konkrétní Základní školu a Základní uměleckou školu ve Frýdlantu. Máte se na co těšit, ale než Vás seznámím s chystaným, krátce připomenu benefiční premiéru skupiny Animata.

pozvánka na benefiční vystoupeníV únoru byl výtěžek divadelního tanečního večera věnován nadaci Lékaři bez hranic. Celý komponovaný večer vznikl bez jakékoli sponzorské podpory, pouze přičiněním členské základny skupiny a jejich přátel. I za těchto náročných podmínek vzniklo představení které divadelní historik a kritik Milan Cikánek ocenil slovy, cituji:

„V době, kdy to v divadlech nestojí za nic, je tam jen kšeft a kýč, bylo příjemné vidět lidi, kteří se snaží udělat něco dobře. Po přirozenosti materiálu, tancem. Dělaly to poctivě, měly by se uplatnit někde... nejen na hradech. tn_MS10C-014074Obdivoval jsem kostýmy, už jen ta jejich výroba, údržba. Zaujal mě hned začátek, být v Karlových Varech, sjednal bych vystoupení dívek do domu Kateřiny, tanec v pozadí při rozpravě Petrucchia s otcem Kateřiny, při jednání o ruku. To nemělo vadu. V pražských divadlech, v každé Shakespearově komedii byste mohly, dámy, mít vystoupení.“

Jeho pochvala nás velmi potěšila a nadělila nám další elán do práce. Vznikly nové tance a programy, na kterých se v současné době finišuje. S knížetem a kněžnou v DěčíněTaké jsme byly k vidění například v Děčíně, Chrudimi, v rakouském Marcheggu a naposledy v září na Svatohorské Šalmaji v Příbrami.

Díky výborném pocitu z prvního a následných představení jsme se rozhodly založit tradici benefičních představení. Vzhledem k letošním povodním na severu Čech bude druhý ročník této nové tradice již po devíti měsících v pátek 19. listopadu od 19 hod. A opět nás na svých prknech přivítá Salesiánské divadlo v Praze - Kobylisech.

505. výročí narození Viktorina Kornela v ChrudimiJelikož se benefice jmenuje Animata a hosté pro…., představím Vám ty, kteří byli ochotni věnovat svůj čas a umění dobré věci. Tančit pro Vás budou členky skupiny Animata: Bára Kadlecová, Monika Kněžková, Petra Šedivá, Helenka Dachovská, Martina Olejárová (umělecká vedoucí, choreografka a kostýmní výtvarnice skupiny), Martina Kosmáková, Kateřina Šedivá, Věra Štědroňská, Milena Lacinová a v neposlední řadě i muž Michal Kolda. Některá z děvčat jsou na jevišti a před veřejností naprostými nováčky.

Lochovické kejkle - Balady a hadryJako hosté pro Vás vystoupí šermířská skupina Burdýři a výborný zpěvák, jehož můžete vídat v pražském Divadle Kalich v krásném muzikálu Robin Hood, Petr Opava. Celým večerem Vás provede výborná moderátorka, která únorové představení zvládla bez jakékoli přípravy, Bára Leierová.

Petra Opavu můžete vidět například v muzikálu Robin HoodA na co se můžete těšit? Milovníky E. A. Poea čeká premiérové uvedení tanečního dramatu  z renesančních Benátek na téma povídky Maska červené smrti. Následuje odlehčující vzletný příběh z Karibiku, naplněný až po okraj dobrodružstvým Piráti v podání skupiny Burdýři. Pokračovat budeme taneční skicou inspirovanou dobou trubadůrů a kurtoazií středověku Gotica Nobile, vytvořenou v témže úsměvném duchu. Po té si na chvíli od tance a šermu oddechnete při hudebním vystoupení Trubadúr Galahad Petra Opavy a úsměvným představením Burdýřů a Animaty, plným tance a šermířských soubojů, nazvaným Vzpoura markytánek, jež bude též v premiérovém uvedení, večer zakončíme.

Tržiště úsměvů na prvním benefičním představení AnimatyA nás, doufám, bude čekat plné čtyřsetsedadlové hlediště Salesiánského divadla, aby bylo možné důstojně pomoci ZŠ a ZUŠ ve Frýdlantu v Čechách při obnově po letošních povodních. Vstupné jsme zvolily rozumné 120,- Kč. Výtěžek představení bude předán zástupcům škol přímo v divadle. Též děkujeme serveru Musicalnet.cz za mediální podporu. Těšíme se na Vás. Animata a její hosté.

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.