Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Otevření rockového klubu Metropolitního divadla

Oidipus tyranus, aneb mytologie ve steelkách měl premieru 13. dubna 2010Oidipus tyranus, aneb mytologie ve steelkách – tak ve své reportáži nazvala kolegyně Monika Květoňová první představení, které se odehrálo 13. dubna 2010 a spojuje dva tak nesourodé žánry, jimiž jsou Opera a Rock. Přestože se jednalo o představení pro diváka velmi zajímavé, v českém prostředí byl jeho osud velmi nejistý. A tak jsme čekali, jak se bude dále vyvíjet…

V hledišti se objevila hezká a hlavně pohodlná křesla…následovalo další představení v divadle Milenium v Praze – Holešovicích a několik cest za diváky po českých městech. Počátkem podzimu jsem při svém pobíhání po městě potkala i velké plakáty. Vlastně jsem téma rockopera  potkávala stále častěji. Vyvrcholením toho bylo pozvání na křest a otevření nového přidruženého prostoru pro konání koncertů a rockové pařby, který se konal v pátek 10. září 2010.

Divadlo Milenium během září nenápadně změnilo jméno a nadále se nazývá Pavla Forest a Milan Steingerwald představili přítomným rockový koncertní prostor a nejen tenMetropolitním divadlem. Změnilo nejen jméno, ale i vzhled svého vstupního prostoru. Pokladna, bar a posazení pro diváky zůstaly na svých místech, jen posazení získalo větší pohodlí.  Nad barem se na stěně nově nachází nádherná tématická freska v typicky hnědých oZa touto krásnou freskou musíte k barudstínech. Toto krásné dílko vytvořila Michaela Fišerová.

Největší změnu zaznamenalo místo, kde se dříve nacházela šatna pro odložení diváckých svršků. Ona šatna celá zmizela a místo ní se zde otevřel prostor s mírně zvýšeným nasvíceným pódiem. Tento večer bylo pódium vybaveno hudební aparaturou.

Při našem příchodu bylo foajé zaplněno lidmi. Po krátké chvilce se přítomným Při křtu bylo šampaňské trošku neposedné :-)představili zástupci teamu Rockopery. Ředitelka Darina Bartůňková, produkce Jiří Sekvenc, technik Fredy Štingl, společně s Pavlou Forest a Milanem Steingerwaldem přestavili a pokřtili nový koncertní prostor Metropolitního divadla.

Pak už na pódiLukáš Písařík s kapelou pokřtili koncertní prostor pořádnou muzikouum přišel Lukáš Písařík s kapelou a pokřtili je pořádnou muzikou. Zazněly zde nejen české hity od skupiny Olympik, ale i písně legendárních Pink Floyd z jejich alba The Wall.  Dále jsme si mohli vychutnat píseň „I want to break free“ od skupiny Qeen a krásnou píseň „Black velvet“. V tomto duchu pokračoval celý večer. Těšit se můžeme na další, říjnová představení, z nichž obzvláště zajímavým by mohlo být plánované spojení rockoper Antigona a Oidipus Tyranus, jež je jejím volným pokračováním, v jeden den.

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.