Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Hororový křest CD Je třeba zabít Davida

Malý Filip Antonio spolu se Zdeňkem Bartákem ve víru oslavZamračené nebe, déšť na spadnutí, zkrátka téměř hororové počasí ilustrovalo mé kroky do Muzea mučících nástrojů na Křížovnickém náměstí na Praze 1. Právě zde se měl konat křest CD muzikálu Je třeba zabít Davida (jehož recenzi si u nás můžete přečíst). Musím se přiznat, že i vyšlapat pěšky tři patra po úzkém schodišti byl také tak trochu horor. Nahoře se to však už hemžilo samými celebritami, neboť v prvním českém crazy muzikálu jich účinkuje skutečně požehnané množství.

Tvůrčí tým crazy muzikálu Je třeba zabít Davida je připravenCD, které vyšlo u vydavatelství Popron Music, přišel osobně pokřtít sám Michal David. Nechyběli tu ani spoluproducent muzikálu Oldřich Lichtenberg, skladatel Zdeněk Barták, ze zpěváků Marián Vojtko, Bohouš Josef, Monika Absolonová, Aleš Háma, Alan Bastien, Ivan Vyskočil nebo nejmladší herec a zpěváček Filip Antonio, který v muzikálu ztvárňuje malého Michala Davida.

Vlídným slovem nešetřil ani Oldřich LichtenbergV úvodu křtu byli všichni přítomní ujištěni, že v prostorách muzea se nesmí konat žádný raut. Hned na to však bylo posmutnělým novinářům sděleno, že o nic nepřijdou, že jim pořadatelé jako náhradu připravili malou svačinku, kterou si po skončení mohou vyzvednout u vchodu… Věru originální a vtipné řešení, které všechny rozesmálo.

Michal David a Ivan Vyskočil v družné diskusiŠéf vydavatelství Popron Music Alan Piskač uvedl nejdelší klip muzikálu „Bells of Love“, ve kterém účinkuje celá řada našich předních umělců, Karel Gott, Helena Vondráčková, Kateřina Brožová, Dasha, Petr Muk, Lou Fanánek Hagen, Zdeněk Izer, Daniel Barták, Daniel Hůlka, Šárka Vaňková, Ali Amiri, Petr Kolář, Ivo Pešák, Filip Renč a Daniel Nekonečný. Všichni přítomní se vskutku výborně bavili neuvěřitelnými proměnami a variacemi Davidova megahitu „Decibely lásky“.

Velký hitmaker a jeho chráněnec - Zdeněk Barták a Marián Vojtko Po ukázce z muzikálu Michal David vzpomněl na před pár dny zesnulého Petra Muka, který se na posledním Davidově projektu také spolupracoval. David se vyjádřil ve smyslu, že je rád, že na CD Petra Muka má.

Na CD jsou zařazeny písničky v podobě, v jaké je divák v představení neuvidí. Záměrem bylo, aby se daly vysílat v rozhlase i samostatně. Proto se interpretace některých písni na CD ujal osobně Michal David. Producenti pochválili i Mariána Vojtka, s jakým nadhledem nazpíval píseň „Líbezná“.

I režisér klipu dostal slovoRežisér klipu Jaroslav Voborný nám prozradil, jak celé natáčení probíhalo. Všichni interpreti včetně Karla Gotta a Heleny Vondráčkové se k projektu postavili s neuvěřitelným pochopením a nadsázkou. Nutno říci, že je to na klipu i vidět, dlouho jsem neviděla něco tak vtipného. Pan režisér si liboval, že pro něho byl navíc ještě krásný zážitek režírovat režiséra Filipa Renče, který v klipu ztvárňuje ruského důstojníka.

Michal David čeká na verdikt na pranýřiPotom už došlo na samotný křest CD. Michala Davida připoutali na pranýř a ten v této krkolomné pozici za cvakání mnoha fotoaparátů CD slavnostně pokřtil šampaňským. Na dotazy novinářů, jak se na pranýři cítí, se Michal smál a odpovídal, že v pohodě. Ale jen do chvíle, kdy měl polít CD šampaňským. Zjistil, že s uvězněnýma rukama to půjde jen těžko, a tak začal brzy prosit o milost. Naštěstí se nad ním přítomní slitovali, z pranýře ho osvobodili a Michal mohl konečně CD pokřtít.

Mladá muzikálová generaceMalý Filip se nejprve iniciativně ujal nalévání skleniček, a potom se rozběhl vyzkoušet si některá mučidla. Obdivoval obrovskou sekyru a zkoumal, na co je na popravčím špalku vydlabaný žlábek… Ještě štěstí, že dnes můžeme tyto nástroje v muzeu vidět už jenom jako dekorace.

Ačkoliv si Michal David ze zvědavosti vyzkoušel i popravčí špalek a Marián Vojtko mu nad hlavou potěžkal katovskou sekyru, bylo kolem toho nakonec zase jen spousta legrace. Setnout nebo nesetnout ? - váhá Marián VojtkoPoprava Michala Davida se tedy opět nekonala, takže se už na podzim můžeme těšit na další Davidův hudební počin: Kat Mydlář.

Křest CD se vydařil, sem tam se někdo ještě zastavil s hrůzou v očích u středověkých mučidel, sem tam se u nich ještě někdo na památku vyfotil, a pak už se všichni rozcházeli do zamračeného dne. Samozřejmě s novým CD v kapse a malou svačinkou v podpaží…

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.