Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Robin a Mariana poprvé spolu na jevišti

A další cesta či honba za slávou začínáVelká castingová show přinesla tuto neděli 25.4. jedno překvapení za druhým. Poprvé se spolu potkali představitelé Robina a Mariany spolu na jevišti, aby bok po boku, ale zároveň i každý sám za sebe opětovně bojovali o přízeň diváků v hledišti i doma u obrazovek.

Tuto neděli se účastníci castingové show museli poprat a vyrovnat s úkolem zazpívat na jevišti duet. Odvážný začátek show - dámy to pořádně rozjelyVznikly tak zajímavé, leč nedobrovolné dvojice, které si vyzkoušely, jaké to je mít na jevišti pěveckého partnera, na kterém jste částečně závislí. Někteří se s touto překážkou vyrovnali hravě, pro některé to však byl opravdu těžký oříšek.

Celá show začala velmi hravým a smyslným překvapením zvláště pro pánskou část publika, kde ještě kompletní sestava Marian předvedla svá těla ve velmi sporých kostýmech, které ilustrovaly melodii z muzikálu Chicago. Po tomto zajímavém kulturním zpestření jsme se jako diváci dověděli sestavu jednotlivých dvojic a boj o cestu ke slávě mohl začít.

Andrea, Petr a jejich Hříšný tanecJako první se představila dvojice Andrea Gabrišová a Petr Novotný, která zazpívala a zatančila svůj duet na známou melodii „The time of my life“ z muzikálu Hříšný tanec. Zvláště slečna připomínala svého času velmi populární Baby dokonce i vizuálně, že se mnohým z nás na chvíli zatajil dech a mnohá dáma v publiku nemohla nevzpomenout na nedávno zesnulého Patricka Swayzeho. Možná to byl od poroty i takový malý hold tomuto herci a kdysi slavnému filmu. U partnera mě jen trochu vadila prezentace anglického jazyka, kde se nedalo přeslechnout výrazné polykání koncovek.

Eliška a Viktor nás zavedli do Saigonu Jako další v pořadí zazněl krásný duet z muzikálu Miss Saigon – „Last night of the world“ ve velmi, ale skutečně velmi povedeném provedení dvojice Eliška Ochmanová a Viktor Polášek. Za prezentaci tohoto songu by se v danou chvíli zcela jistě nemuseli stydět ani profesionálové z GoJa Music Hall, ba co víc, mnohdy jsem podobně velmi pěkný přednes ani v těchto prostorách nezaslechla. Navíc dvojice celkem velmi přesvědčivě vizuálně vytvořila dojem lovestory amerického vojáka a krásné křehké Kim.

Údajne nejvýraznější pár - Míša a David v krámku hrůzDalší pár v sestavě David Weingartner a Míša Doubravová mě příliš svým podáním neoslovil. Jistě jsou oba velmi dobří šoumeni, o tom nemůže být nejmenších pochyb, nicméně stále zdůrazňovanou úžasnou barvu Davidova hlasu, které je neustále prezentována z úst poroty, já osobně jen marně hledám a nějak nedokážu ocenit. Což pak v mých uších poněkud ačkoli neprávem sráželo i poslechovou hodnotu projevu Míši Doubravové – duet je někdy prostě trestem i požehnáním. Nicméně po herecké stránce velmi snaživý pár. Pár prezentoval skladbu „Suddenly Seymour“ z muzikálu Little Shop of Horrors.

Jako předposlední pár vystoupil Jan Kříž a Martina Bártová spolu v krásném duetu „Come what may“ z muzikálu Moulin Rouge. Nádherná skladba plná emocí a silných hudebních motivů, která jistě nenechá nikoho chladným ani v původní interpretaci Nicol Kidman a Ewana McGregora. Martina a Honza v hříšném Moullin RougeStejně tak oba naši protagonisté se po pěvecké stránce dokázali s touto skladbou skutečně blýsknout, ačkoli v některých partech se Martina s výškou trochu prala, přesto výsledný dojem byl efektní. Zvláště pak nádherná barva hlasu Honzy Kříže dostala v této skladbě právem prostor k vyniknutí, aby všechny pochybovače Honza přesvědčil, že jeho bravurní podání „Music of the night“, nebyla jen náhoda. Trochu mě zarazil fakt, že oba zpěváci, ačkoli se jednalo o duet milostný, tak nebyli téměř v žádném kontaktu. Tak nějak mi přišla dáma na jevišti jako ledová královna, ke které se Honza Kříž nesměl přiblížit ani na krok. Což v jeho případě byl velký nefér handicap a hlavně to byla obrovská škoda. Honzu přišel do publika podpořit i tatínek operní pěvec Oldřich Kříž.

Laco a Radka rozvášnili sál svou Pomádou během několika vteřinJako poslední dvojice se předvedl pár – Laco Hudec a Radka Pavlovčinová, kteří skutečně nenechali svým vystoupením nikoho na pochybách, že oba žijí pro hudbu a tanec. Pro svoje vystoupení se poprali se známou melodií z muzikálu Pomáda - ….. Svým přednesem pěveckým a hlavně tanečním rozdováděli diváky i porotu beze zbytku. Velmi pěkné a velmi energické. Laco Hudec dokonce posunul svoje pěvecké hranice k dalším příčkám, což je pozoruhodné. A byl to právě Laco, kdo evidentně disponoval největší diváckou podporou v sále.

Odvážný začátek vystřídal i odvážný konec - pánové nezůstali pozaduNa závěr prvé části se ani pánové nenechali zahanbit a připravili tentokráte dámskému publiku velmi vyvedené překvapení v podobě striptýzu na melodii z muzikálu Do naha. A věřte, že dámy v publiku jejich snahu opravdu ocenily.

Všichni pak očekávali, které dva páry půjdou bojovat o svoji cestu ke slávě. Chvilky napětí, kdo se vydá na další trnitou cestu za slávouPro úplnost nutno dodat, že sestavené páry nebyly hodnoceny společně, ale každý sám za sebe. Do rozstřelu se tak dostali Laco Hudec, Martina Bártová, Andrea Gabrišová a Petr Novotný. Tentokráte se však nerozhodovalo na základě dalších předvedených muzikálových dovedností, ale porota se prostě musela rozhodnout bez dalších vizuálních vjemů. Do dalšího kola tak následně postoupili Laco Hudec a Martina Bártová.

I Peter Veslár si afterparty užíval jakse patříDalší kolo Cesty ke slávě tak máme tedy za sebou. Někomu přineslo šťastné proplutí dál, někomu proklouznutí s velkou dávkou nervů a někomu zklamání. Jedno je však jisté, že televizní přenos vám rozhodně nedává možnost zažít emoce, které doslova vřou barrandovským studiem. Atmosféra je velmi energická a odpovídá teplotě ve studiu. Pokud jste tedy podobnou show ještě nezažili – nenechte si to ujít.

Po následně odvedených výkonech se šli účinkující, porota a pozvaní hosté uvolnit na afterparty do klubu Solidní nejistota. Zde pak ještě dostala dvojice, která byla tento večer vyloučena, možnost si ještě zazpívat. Zazněla tu tak ještě melodie z muzikálu Johanka z Arku a Do naha. Pak už se jen jedlo, pilo a diskutovalo.

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.