Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Ondřej Ruml natáčel pro ČT v Doupěti

Ondřej Ruml natáčel koncert pro Českou televizi v klubu DoupěKdyž ke mně dorazila pozvánka na natáčení České televize s Ondřejem Rumlem v klubu Doupě na den 22. března 2024 v 19 hod., a zkoušela jsem najít na mapě, kde se akce koná, ale chvíli se zdálo, že žádný klub Doupě neexistuje. Po delším pátrání se mi podařilo najít alespoň adresu, a tak jsme se s kamarádkou rozhodly na akci přeci jenom vyrazit. Měla to být soukromá akce pouze pro zvané. I s použitím navigace bylo docela dobrodružství místo konání najít. Ale nakonec se zadařilo. Za plechovými vraty a malým nenápadným nápisem „Doupě“ nad vchodem se objevil malý dvůr, kde si několik lidí opékalo na ohýnku buřty, a jiní si v malých hloučcích tiše povídali.

Za klávesami usedl brilantní Matej BenkoNa seznamu hostů jsme ale byly napsány, obdržely jsme vstupní placky na připnutí. Po chvíli jsme byli všichni vpuštěni do maličkého klubu o pár metrech čtverečních, balkónek pojal asi dvanáct lidí. Na jeho konci jsme po chatrných průhledných točitých schůdcích s kamarádkou sešly do suterénu, kde se ke zdi tiskly lavice se dvěma malými stolky. Protože jsme se u vstupu dozvěděly, že místa jsou pouze k stání, stačilo se zmínit, že celý koncert neustojíme, a tak nám bylo slíbeno, že se nějaká místa k sezení pro nás najdou. A za malým zábradlíčkem se těsně pod jevištěm tísnilo pár barových židliček, které byly připraveny pro nás.

V první řadě nemohly chybět členky Ondrova fanklubu Ondřejova LhotaPřímo na kraji jeviště byly připraveny sklenice a džbánky s vodou i sklenky vína, kdo měl zájem. Na jevišti se již připravovala kapela, a když kolem nás procházel Ondra, nemohly jsme odolat pokušení zatáhnout mu za tkaničky bot a rozvázat mu je, když jsme je měly v úrovni očí. Ondra se s námi pozdravil a našemu žertíku se zasmál. Jen nám trochu pohrozil prstem. Nálada před koncertem byla veselá a uvolněná. Režisér televizního záznamu přivítal hosty a požádal diváky, aby si během natáčení neměnili místa a skleničky s vínem stavěli pokud možno na stále stejné místo, aby jim to pak ve střižně neskákalo sem a tam. Upřesnil, že vše se točí živě a popřál všem dobrou zábavu.

Ondřej zahájil svůj koncert skladbou s looperem, s „kouzelnou krabičkou“, která ho dost proslavila. Potom již pozval na maličké jeviště kapelu a společně zahráli skladbu „Pán“ z debutového CD Ondřeje Proměna. Poté následovala směs písní z CD Ondřej Ruml zpívá Ježka, Voskovce a Wericha. Jako první zazněla „Stonožka“, u které Ondra zavzpomínal na natáčení, kterého se zúčastnil také Zdeněk Svěrák a který k CD napsal i průvodní slovo. Jako další si diváci poslechli slavnou píseň „Život je jen náhoda“ ve zcela originální a skvělé aranži Mateje Benka. Tuto sérii zakončila skladba „David a Goliáš“.

Ondra mimo jiné zazpíval píseň „Tante cose da veder“ z Lyrikálu Kudykam Michala Horáčka a Petra HapkyJako další přišla na řadu píseň „Měsíc“, kterou Ondřej vybral z CD Mateje Benka z roku 2015 Planety. Měsíc samozřejmě není planeta, ale jak se Ondra přiznal, jeho kolega a zpěvák Vojtěch Dyk prohlásil, že Ondrovi prý Měsíc bohatě stačí, na planetu by prý stejně neměl... Potom Ondra zavzpomínal na svou oblíbenou skupinu The Beatles písní „Penny Lane“. V dalším bloku došlo na lyrikál Kudykam autorů Michala Horáčka a Petra Hapky, který se hrál ve Státní opeře v Praze a ve kterém Ondřej ztvárnil hlavní roli. Zazpíval svou nejoblíbenější píseň „Havrani na sněhu“, a po ní pozval na pódium svého milého hosta Lenku Novou, se kterou si zazpívali duet „Přišlo mi to vhod“. Blok písní z Kudykamu uzavřel Ondřej rovněž brilantní písní „Tante cose da veder“.

Duet z Kudykamu „Přišlo mi to vhod“ zapívala s Ondřejem Lenka NováJako další následovala píseň „Where Are We Now?“ od Davida Bowieho z představení Lazarus, kterému právě byla o rok prodloužená licence, a tak si ho můžete přijít vychutnat do Divadla Komedie v Praze. V hlavní roli se Ondřej Ruml alternuje s Igorem Orozovičem. Na závěr si aktéři připravili píseň opět z CD Ondřej Ruml zpívá Ježka, Voskovce a Wericha  „Šaty dělaj člověka“, kterou si diváci s chutí zazpívali s Ondřejem. Došlo i na přídavek z lyrikálu Kudykam s názvem „Rozeznávám“, kterou Ondřej pozdravil do nebe kolegu Františka Segrada, jenž píseň interpretoval svým originálním osobitým a nezapomenutelným způsobem.

Ondřej zazpíval i píseň „Where Are We Now?“ z muzikálu Lazarus od Davida Bowieho, kde ztvárňuje hlavní roliAle to už byl opravdu konec. Diváci pomalu dopíjeli své sklenky vína, kdo měl zájem, mohl si ještě na dvorku opéci špekáček nebo ochutnat něco dobrého z nabízeného rautu. Ač se mírně začínal spouštět drobný déšť, nikdo to příliš neřešil, nespěchal domů a nechával v sobě krásný koncert doznít. Až bude záznam sestříhán, budete mít možnost ho vidět v České televizi. A kdo klub Doupě do této chvíle stejně jako já dosud neznal, neváhejte ho někdy v létě navštívit. Letní posezení na dvorku klubu vám určitě přijde vhod. Doupě najdete na adrese Nad hradním potokem 2/35, Praha 6 – Veleslavín. A my děkujeme za pozvání, za nevšední zážitek skvělé muziky špičkových hudebníků a hlavně brilantního zpěvu Ondřeje Rumla. A záznam v České televizi si rozhodně nenecháme ujít.

 

Galerie z natáčení
Na trubku hrál Miroslav Hloucal, na saxofon Radek Zapadlo Každý účastník koncertu obdržel jako dárek speciálně zhotovenou placku Při děkovačce se všichni účinkující málem na jeviště ani nevešli Ondra nakonec přišel samozřejmě svůj fan klub pozdravit

 

Kapela
Zpěv Ondřej Ruml
Piano Matej Benko
Kontrabas Rasťo Uhrík
Bicí Pavel Zbořil
Trubka Miroslav Hloucal
Saxofon Radek Zapadlo



Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.